Share
Go down
Spencer Hansson West
Posts : 88
Točke : 957
Age : 26
Location : Bradavičarka
Poglej uporabnikov profil

Spencer Hansson West / profesorica Čarobnih napojev

on Sob Maj 05, 2018 10:00 pm
❝Spencer Hansson West❞
25 - profesorica Čarobnih napojev - 11.7.1992

Splošne informacije

Ime: Spencer
Priimek: Hansson West
Datum rojstva: 11. julij 1992
Starost: 25
Poklic: Profesorica čarobnih napojev
Poreklo: mešane krvi
Palica: 22 cm, leska, samorogova dlaka, neupogljiva

Videz

Spencer (ali Spence, kot jo kličejo na kratko) ni videti tako tipično 'švedsko', kot razni stereotipi radi navajajo. Ima nekoliko temnejšo polt (po očetu) in svetlo rjave nekoliko valovite lase. Ima temno rjave oči, v katerih se lahko kar izgubiš, še posebej kadar te pogleda kar najbolj prodorno kar zmore. Prav njene oči so šibka točka njenih sogovornikov, saj se v njih skriva nekaj nepojasnjenega in skrivnostnega. Prav tako, pri svojih 25 letih, še vedno zgleda zelo mladostno, lahko bi celo rekli otročje, njenega moža pa prav zaradi tega marsikdo zamenja za njenega očeta. Rada se preprosto oblači, najbolj pa ji je pri srcu poletje, saj lahko takrat pokaže svoje dolge noge v kratkih oblekicah in kratkih hlačah. Ne mara nakita in se mu izogiba, edini stalen nakit pri njej, sta poročni in zaročni prstan.


Zgodovina

Spencerine korenine izvirajo na Švedsko, od kod prihaja njena mama Therese. Še kot 17 – letno dekle je Therese zapustila rodno Švedsko in sledila svoji veliki ljubezni v oddaljen in nepoznan London. Vendar pa ji je sreča v ljubezni obrnila hrbet, ko jo je njen ljubljeni Henrik zapustil zaradi, le teden dni kasneje pa je ugotovila, da je noseča. Zanj ni slišala nikoli več in vloga matere samohranilke je bila veliko zahtevnejša, kot si je takrat 19 – letna Therese predstavljala. Kljub vsemu pa se je trudila, kolikor se je le lahko.

Spencer je začela svoje čarovniške sposobnosti kazati že pri rosnih petih letih, vendar pa si jih ni znala razložiti, prav tako ji tega ni znala razložiti njena mama. Vse je bilo zavito v tančico skrivnosti, dokler ni na svoj enajsti rojstni dan prejela obiska iz šole, imenovanje Bradavičarka, in takrat je vse dobilo svoj smisel. Spencer sicer svojega očeta ni poznala, ampak pogovor s človekom iz Bradavičarke ji je povedal vsaj nekaj o njem: zagotovo je bil čarovnik. To je bil šok tako zanjo, kot Therese, vendar nobena od njiju o tem ni imela časa razmišljati. September je bil tukaj skoraj takoj in Spencer se je odpravila v šolo čaranja – šolo, kjer bo končno lahko pokazala vse kar zmore.

Klobuk Izbiruh je Spencer razvrstil v Drznvraan, kjer je prav kmalu začela kazati neverjeten talent in ni trajalo dolgo, da je izvedela, da je ta talent podedovala po očetu, ki je prav tako obiskoval Bradavičarko in je bil (oz. še je) izvrsten čarovnik, specializiran na področju čarobnih napojev. Kljub temu pa Spencer o njen ni izvedela kaj veliko, le da bi naj trenutno raziskoval Afriko. Spencer se je raje posvetila akademskim dosežkom, kljub vsemu pa se je čez leta izkazalo, da tudi njej najbolj leži področje čarobnih napojev, kamor se je tudi usmerila in postala profesorica Čarobnih napojev.

Tukaj je potrebno omeniti tudi njen zasebno življenje. Spener fantje njenih let niso zanimali, temveč je vedno iskala moškega, pri čemer bi psihiatri po vsej verjetnosti dejali, da v njih išče očeta. Zato tudi ni bilo presenečenje, ko se je že v šestem letniku zapletla s svojim desetletje starejšim profesorjem, kar sta bila seveda prisiljena skrivati, kmalu po tem, ko je Spencer končala še zadnji letnik pripravništva in se zaposlila na Bradavičarki, pa sta se poročila, kljub njenim rosnim 20 letom. Vendar pa njun zakon niso samo ptički in rožice, saj se je njuna razlika v letih vendarle začela kazati. Spencer je še v tistih letih, ko bi se morala zdivjati in uživati mladost, tako pa je ujeta v zakon z moškim, ki ga sicer z vsem srcem ljubi, vendar pa je pri njem začela rasti težnja po družini in otroci, Spencer pa na to enostavno še ni pripravljena.


Osebnost

Spencer se odsotnost očeta v njenem življenju zelo pozna, saj nikoli ni razvila zaupanja v sočloveka, zaupa samo družini in svojemu možu, pa še vanj se zaupanje zadnje čase nekoliko krha. Nima pravih prijateljev, ima pa pristen in materinski odnos s številnimi svojimi učenci, prav zato njen mož ne razume, zakaj se otrokom izogiba kot hudič križa. Vedno je prijazna in pripravljena pomagati, vseeno pa pri svojem predmetu ne dovoli bližnjic in lenuhov. Je zelo stroga, vendar ne na neprijeten način. Znanje ji je pomembno, zato vedno želi narediti vse, da učenci od njenih ur odnesejo kar največ.

Čeprav je po eni strani prijazna, pa se najdejo trenutki, ko ji ni pametno stopiti na žulj. Čeprav nima rada neprijetnih odnosov z ljudmi, pa se zna zgoditi, da kdaj komu preveč direktno kaj pove (po navadi resnico) in kar hitro nastane ogenj v strehi. Vendar pa nikoli ne ostane nobenemu ničesar dolžna in na to je na nek način ponosna. Vseeno pa se zadnje čase trudi brzdati, še posebej pri brutalno in direktno povedani resnici, ki lahko marsikoga zaboli. Kar pa je v nasprotju z njenim prepričanjem. Sama ima namreč najraje, da ji ljudje povedo resnico naravnost v obraz, brez zavijanja v celofan in olepševanja.

Spence je tudi zelo romantična in svojega moža velikokrat preseneti s kakšno drobno pozornostjo. Sicer je moži zvesta, vendar pa bi lagala, če bi rekla, da ji prav nobeden od praktikantov ali starejših učencev še ni popihal na dušo. Vendar pa vedno vse ostane zgolj pri nedolžnih pogledih in flirtu in to je meja, ki je Spencer ni in ne bi prečkala. Ampak, kot vedno pravi njena mama: Zarečenega kruha se največ poje.


Najljubši citat

"The closer you look, the less you see."


OOC

OOC VZDEVEK: T *
DRUGI LIKI: /

NPC
Admin
Posts : 53
Točke : 718
Location : Nowhere and everywhere
Poglej uporabnikov profilhttp://thegreatergood.slovenianforum.com

Re: Spencer Hansson West / profesorica Čarobnih napojev

on Sob Maj 05, 2018 10:31 pm


the greater good

accepted

Čestitamo! Tvoj lik je bil sprejet na forum. Preden začneš pisati, te naprošam, da se spomniš popisati tako v temo face-claim kot tudi v temo poklici. Popis je obvezen, saj tako zaščitiš svoj lik v celoti. Če tega ne storiš, administratorji ne odgovarjamo za krajo avatarja ali celo poklica. Hvala & dobrodošel, dobrodošla na HP forumu the greater good. Želimo ti obilo zabave!


Nazaj na vrh
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu