Share
Go down
Alyssa Järvinen
Posts : 7
Točke : 355
Age : 17
Poglej uporabnikov profil

Alyssa Järvinen, učenka

on Sob Maj 26, 2018 3:31 pm
❝ Alyssa Järvinen❞
17 – 6. letnik – 8. 5. 2001

Splošne informacije

Ime: Alyssa
Priimek: Järvinen
Datum rojstva: 8. 5. 2001
Starost: 17 let
Letnik: 6.
Poreklo: čistokrvna
Palica: žvadrnova griva, lipa, 29 centimetrov, temperamentna

Videz


Alyssa je ena izmed ljudi, ki jih je lahko zgrešiti, vendar pa je na njej vseeno nekaj takega, kar privabi pogled mimoidočega človeka. Ima nič kaj prida posebne temno rjave lase, ki se nagibajo k črnemu odtenku, čeprav si jih je pred kratkim uspela pobarvati v umazano belkasto zlato bravo. Svojo pričesko nerada spreminja, zato njeni lasje najpogosteje spuščeni padajo na njena ramena. Včasih si jih spne tudi v šop, če ima dober dan, pa z njimi napravi tudi imenitno figo, vendar pa ji tovrstni podvigi le redko uspejo. Je blede polti in ta se ji še kako dopade, zato se poleti ne izpostavlja soncu, da bi porjavela. Nenazadnje so dovolj rjave že njene temne oči, ki radovedno zrejo v svet.
Ima okrogel obraz z nekoliko suho kožo, za katero mora neprestano skrbeti, kljub temu pa na svoj obraz redko nanaša kaj drugega od negovalnih krem, saj ni ljubiteljica ličil. Velika je okoli 166 centimetrov, kot je navadno za ženske. Njena teža je ravno prava, čeprav Alysso vsake toliko zaskrbi majhen obročen maščobe, ki ji objema spodnji del trebuha. Njena lica so vedno rdeča, pa ne zato, ker bi neprestano zardevala. To slabost je podedovala po materi in če ji je lahko verjela, naj bi suha rdeča koža na licih izginila ob koncu pubertete.
Njena vsakdanja oprava je šolski črn plašč ali pa udobna bunkeljska oblačila, ponovno črne barve. Čeprav ta nosi redko, pa se poslužuje nekaterih izmed bunkeljskih čevljev, ki so dandanes priljubljeni med mladino. Nerada nosi šolske klobuke in ostala pokrivala ter razkazuje svojo kožo, zato pod plaščem obleče puli ali temu podobno majico. Le v najbolj sproščenih trenutkih nase natakne kaj bolj lahkega in živega. V družbi se namreč nerada izpostavlja, vsaj z izbiro oblačil. Prav tako je na njej nemogoče zagledati nakit, kajti Alyssa ne prenese tudi slednjega. Edino, kar nosi na sebi poleg oblačil, je prekrasna ura, ki ji jo je za 17. rojstni dan po čarovniški tradiciji poklonila njena najljubša oseba na svetu.


Zgodovina


Alyssa ni najbolj zgovorno dekle, zato redko govori o svojem vsakdanjiku. O svojem domačem kraju, družini in o osebnih zadevah začne razlagati šele takrat, ko je polna energije in se v družbi sprosti.
Je vaško dekle, ki pa ji je dobro znano življenje v mestu. Rada potuje, zato jo mesta fascinirajo, vendar pa se vedno znova vrača k spominom, ki jo opominjajo na blaženi mir njihove vasice. Čeprav je življenje tam mnogokrat dolgočasno, pa se je Alyssa tam naučila mnogih spretnosti. Kljub temu, da nekateri nanjo gledajo kot na preprosto vaško dekle, je vse več kot le to. Kot otrok je bila vedno strpna do svojih staršev in do vsega, kar jo je obdajalo. Dogajalo se je, da so jo ljudje, ki so jo obdajali, zaradi njene pretirane prijaznosti radi izkoriščali. Starši so jo vzgajali v smislu popolnosti, zato je perfekcionistka. Alyssa je znala vedno presoditi, kaj naj bi bilo prav in kaj ne, prav tako pa jo je začelo zaradi vzgoje staršev pretirano skrbeti tudi za popolnoma nepomembne zadeve.

Alyssa se je rodila v čistokrvni čarovniški družini Järvinen, ki jo čarovniški svet pozna že tisočletja. Rodbina izhaja iz Finske, vendar pa so se njeni potomci naselili povsod po svetu. Tako je Allyssa pristala v Sloveniji, še vedno pa je sila ponosna na svoj izvor, čeprav ni napihnjena v odnosu z bunkeljni ali nečistokrvnimi čarovniki. Ima starejšega brata, ki se je z zaročencem preselil v Skandinavijo. Brez njega se počuti samotno, vendar pa jo v dobro voljo z lahkoto spravi njen najboljši prijatelj. V času šolanja večino dni preživi na Bradavičarki, med počitnicami pa se seveda vrne domov.

Osebnost


Alyssa se bo vedno borila za svoj prav in se ne bo pustila izsiljevati. Z njo so v preteklosti že ravnali kot s perzijsko preprogo, zato se je zavestno odločila, da se bo ljudi naučila zavračati z besedico ne. Tako se je iz sprva škodljivo prijazne osebe preobrazila v pravi strup. Sicer je prijazna in dobrosrčna oseba, ki ji ni težko pristopiti na pomoč, vendar pa se ji ni težko zameriti. V današnji družbi jo najbolj moti predvsem nezvestoba, saj lahko dandanes, kot pravi, zaupamo le samim sebi. Ne mara fizičnih kontaktov z drugimi ljudmi, predvsem ne mara objemanja (razen s tistimi redkimi izjemami). Sovraži presenečenja in dvoličnost, hkrati pa je izjemno iskrena, zato se mnogi bojijo njene kritike. Navzven deluje hladna, čeprav je njena notranjost nekaj povsem nasprotnega.
Stremi k nabiranju znanja, čeprav se ji v šoli mnogokrat zalomi. Pri učenju, kljub slabim ocenam pri nekaterih predmetih, ne obupa, saj je skrajno ambiciozna in da vedno vse od sebe. Do sebe je stroga in nepopustljiva. Sem lahko vštejemo razne monologe, ki jih izvaja, ko sameva v dekliški spalnici. Mnogi ji očitajo, da se preveč napreza, vendar pa jih Alyssa pogosto ne posluša. Posledično je nagnjena k prevelikemu stresu in še mnogim drugim duševnim preglavicam, česa na prvi pogled ni mogoče opaziti. Njena osebnost je skrita pod masko, ki pa jo sname le v krogu najbližjih ljudi.
Alyssa ima rada samoto, vendar pa ji včasih manjka družbe. Takrat svoje misli pogosto spremeni v besede. Ima se za pisateljico in pesnico, čeprav ni dokončala še nobenega izmed svojih del. Kot ostale pisatelje tudi njo zgrabi pisateljska blokada. Takrat se nameni igrat kitaro ali brat katero izmed zanimivih knjig.
Alyssa ne more živeti brez živali. Zdi se ji naravnost prostaško, da njeno življenje ne bi krasila neka puhasta kepa dlak, ali pa le nerodna razmršena postava peres. Njena izjemna zvesta sova uharica nosi ime Sralček, ki se sklada z njenim vsakodnevnim opravljanjem potreb. Nekaterim se zdi skrajno čudaško, da samica nosi moško ime, toda Alyssa se s tem, kot tudi z mnogimi drugimi stvarmi, ne strinja. Poleg Sralčka ima še mnogo drugih živali, da že skoraj spominja na Sneguljčico. Njena črna mačka Biserka je nenavadno mirna, celo elegantna in spominja na gospo iz visoke družbe. Sovraži vse, kar bi jo lahko umazalo in njena dlaka je vedno sijoča, kot sveže obrušeni kristali. Ker je ljubiteljica kač, si lasti tudi zelenega gada Oswalda, njeni zbirki pa ne manjka niti dihur Smrd, ki svoje smrtonosne pline iz zadnjice najraje spusti v času kosila.
Ko dokonča šolanje, bi rada postala nekaj pomembnega. Zainteresirana je predvsem za zgodovino čarovništva in bunkeljskega, prav tako pa za svoj materni jezik, ki mu po njenem mnenju, slovenski čarovniki dajejo premalo poudarka.

Najljubši citat

I will beOOC

OOC VZDEVEK: Al
DRUGI LIKI: /

Jane Evans
Admin
Posts : 112
Točke : 1007
Age : 16
Poglej uporabnikov profil

Re: Alyssa Järvinen, učenka

on Sob Maj 26, 2018 5:55 pm


the greater good

pending

Uh oh! Administrator je opazil eno ali več napakic v tvojem opisu. Več o tem boš dobil, dobila na zasebna sporočila. Prosimo, da napake odpraviš in nam to, ko bo storjeno, sporočiš, da lahko tvoj opis zopet pregledamo in, upamo, tudi sprejmemo medse! Do takrat ne piši v RP forume ali se popisuj. Popišeš se lahko le, ko je tvoj opis sprejet. Srečno!


Jane Evans
Admin
Posts : 112
Točke : 1007
Age : 16
Poglej uporabnikov profil

Re: Alyssa Järvinen, učenka

on Sob Maj 26, 2018 6:51 pm


the greater good

accepted

Čestitamo! Tvoj lik je bil sprejet na forum. Tvoj dom predstavlja SPOLZGAD. Preden začneš pisati, te naprošam, da se spomniš popisati v temo face-claim in, če si igralec, igralka quidditcha, semle. Popis je obvezen, saj tako zaščitiš svoj lik v celoti. Če tega ne storiš, administratorji ne odgovarjamo za krajo avatarja. Hvala & dobrodošel, dobrodošla na HP forumu the greater good. Želimo ti obilo zabave!


Sponsored content

Re: Alyssa Järvinen, učenka

Nazaj na vrh
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu