Share
Go down
James Campbell
Posts : 6
Točke : 353
Age : 38
Poglej uporabnikov profil

James Taj Campbell, profesor transfiguracije

on Čet Maj 24, 2018 9:08 pm
❝ James Taj Campbell ❞
38 - profesor transfiguracije - 01.04.1980

Splošne informacije

Ime: James Taj
Priimek: Campbell
Datum rojstva: 01.04.1980
Starost: 38 let
Poklic: profesor transfiguracije, bivši model, igralec, pevec, pisatelj
Poreklo: bunkeljske krvi
Palica: kostanj, 37 centimetrov, thunderbird's tail feather, bele barve, okrasni les v umazano beli se ovija okoli palice, delno neupogljiva

Videz

James je že odrasel moški, ki meni, da je svoja najboljša leta dal že skozi, a njegov videz se z njim ne strinja. za svoja leta nima skoraj nič gubic, oči pa še vedno izžarevajo tisti čar, ki so ga tudi pred toliko leti. Njegovi lasje so večino časa neurejeni, včasih daljši, včasih krajši, včasih one barve, včasih te barve - James je namreč metamorf. Najraje se spreminja v mlajšo podobo sebe, v katero je popolnoma zaljubljen. Večino časa nosi očasa, bolj kot modna izjava in ne kot potreba, njegov stil pa je mešanica modernega časa ter starih, prašnih suknjičev. Visok je dobrih 181 cm, njegove roke krasijo veliki bicepsi, njegove prsi so napete in skoraj zmeraj ima vsaj dva ali eden gumb odprt na svoji beli srajci, tudi v razredu, njegov pas in zadnjica pa sta ozka.


Zgodovina

James se je rodil v družino bunkeljnov in se takoj po prvih nekaj iskricah pri šestih letih od svoje sicer velike družine zelo oddaljil. Čeprav je čutil, da je to narobe, je vedno verjel, da se od njih zelo razlikuje in da njihova življenja ne morejo biti prekrižana. V svojih uporniških, najstniških letih je tudi verjel, da je vreden kakšnega šilinga več, ker je pač čarovnik in zmore nekaj, kar oni ne morejo, ampak ga je to precej hitro minilo. Poleg svojih sposobnosti se je James od svoje družine razlikoval tudi po obnašanju in mišljenju. Medtem ko je njegova družina bila bolj tradicionalna, je sam zmeraj bil bolj odprte glave in predvsem leteč, svoboden. Ko je pri enajstih letih dobil pismo, je, čeprav mlad, vedel, kako se bo ta zgodba končala. Čeprav mu je mati dala poljub na čelo in mu je oče stisnil roko. Usedel se je na vlak in upal, da jih ne bo nikoli več videl. A vsako poletje do svojih sedemnajstih let se je vračal domov in starejši kot je bil, dlje časa je od tistih nekaj poletnih mesecev preživel v naravi ali v svoji sobi, sam, proč od vseh bratov in sester, ki jih niti prešteti ni mogel. In ko je ura odbila polnoči in je James na Bradavičarki s svojimi sošolci udaril s kozarci, se mu še nikoli ni tako smejalo. Od tistega dne se nikoli več ni vrnil domov in od tistega dne dalje ni nikoli več slišal za svojo družino.

Pa ne, da bi jo kaj zelo pogrešal. Zdelo se mu je, kot da se je rešil velikega bremena. Takrat je ugotovil, da sam noče družine. Nobenih otrok, nobene žene. Samo ženske. Začel je že zelo mlad. Verjetno prvič, ko je imel petnajst let in mu je uspelo prepričati tisto dekle iz sedmega letnika, da gre zanj na kolena? Takrat je ugotovil, da cigareta nikoli ne paše bolj kot pa po spolnem odnosu. Šole ni nadaljeval, prav tako se ni nikjer zaposlil. Vzel je tistega nekaj denarja, ki mu je pripadal, in odpotoval po svetu, poceni, z lahko prtljago. Bil je po Evropi, Ameriki, Aziji, Afriki...vrnil se je, ko jih je štel skoraj 22. Imel je veliko zgodb, ki jih je pripovedoval vsakemu, ki je hotel slišati, veliko novega znanja, ki ga ni rad delil naprej, in razvil veliko novih sposobnosti, pa tudi starih.

V Londonu je postal pisatelj, model, pevec v občasnih zakotnih barih, kjer je rad preveč pil, in igralec. Postal je znan, bolj, kot mu je bil kadarkoli cilj. Množice ljudi, kamorkoli je šel. Množice pogledov, ust, rok, ki so se ga dotikale. Izven stavb kot tudi v stavbah. Spisal je nekaj knjig o svojih potovanjih, posnel par filmov, naredil nekaj slik in postal bajno bogat.

Na Bradavičarko se je vrnil, ko je dopolnil 30 let. Da je tu že osem let, tudi sam ne verjame. Sem se je vrnil, ker mu je Bradavičarka prva predstavljala pravi dom, in ker se je tam zadrževalo veliko dovoljenih, mladih, lepih čarovnic. Pa tudi zato, ker je njegova transfiguracija postala nepremagljiva in ker je dobil pismo, v katerem ga je ravnatelj prosil, naj se jim pridruži.

Osebnost

James je nenavaden. Človek, ki živi v svojem svetu, z ogromno domišljije in iznajdljivosti. Skozi mnoga leta je dokazal, da je ekstrovertna oseba, potrebna pozornosti in nadvlade nad drugimi - to se je kazalo že v njegovi družini, ko je svoje obnašanje opravičeval z dejstvom, da je čarovnik, da ima nekakšne posebne sposobnosti, ki jih oni nimajo, kot tudi v odraslem magičnem svetu, kjer je s svojo popularnostjo vladal nad ljudstvom in si vzel, kar je hotel. Po drugi strani pa bi ga lahko opisali kot osebo, ki se lahko spoji s čisto vsakim bitjem in je dokaj prijateljski, le zaupati mu ne gre. No, ne povsem. Čeprav se zazdi, da James ni zvesta oseba, pa lahko v prepoznem trenutku dokaže drugače. Njegova zmožnost manipuliranja  le oteži ugotavljanje, ali je temu tako ali ni. Iz njegovih ust bo zmeraj slišati resnico, včasih tudi kontroverzno - in se ne pretvarja, temveč je to, kar je.

"Me? I'm dishonest, and a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly... stupid."

V stvareh, ki se jih loti, je neomajno vztrajen, njegova volja pa visoka. James, bi lahko rekli, je zelo ambiciozen, in hkrati lahko nima prav nič ambicij. Njegovi načrti se drugim zdijo nori, neizvedljivi, predvsem zato, ker jih ne razumejo in ker James nima vstaljenega ritma. James počne stvari na svoj način in preseneti z vsakim svojim naslednjim korakom - tako se na njega ne moreš zares zanesti. A v njegovi glavi vse 'štima' - vse je v popolnem redu, vsak njegov korak podrobno matematično izračunan, skrbno načrtovan in tvegan. James je tista oseba, za katero velja:

"There's a fine line between genius and insanity."

Le da pri njem ni črte, ali pa jo je že zdavnaj prekoračil. Je izredno inteligenten, a tudi izredno zmešan. Včasih se tega zave tudi sam, ko se zbudi s kakšno študentko ob sebi ali pa mu roka uide pod kakšno krilo preveč. A James je, konec koncev, izredno očarljiv in znan moški. Nobena mu še ni rekla ne, pa tudi če je, ga ni prizadelo. James ima...svoja pota. Morale skoraj da ne pozna in če bi se z učencem ali učenko zmenil za kakšen...dogovor, pri njem ni težko dobiti višje ocene.

OOC

OOC VZDEVEK: Iggy
DRUGI LIKI: Harry Ashwood

Jane Evans
Admin
Posts : 112
Točke : 1007
Age : 16
Poglej uporabnikov profil

Re: James Taj Campbell, profesor transfiguracije

on Čet Maj 24, 2018 9:08 pm


the greater good

accepted

Čestitamo! Tvoj lik je bil sprejet na forum. Preden začneš pisati, te naprošam, da se spomniš popisati tako v temo face-claim kot tudi v temo poklici. Popis je obvezen, saj tako zaščitiš svoj lik v celoti. Če tega ne storiš, administratorji ne odgovarjamo za krajo avatarja ali celo poklica. Hvala & dobrodošel, dobrodošla na HP forumu the greater good. Želimo ti obilo zabave!


Nazaj na vrh
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu