Share
Go down
Amber Haley
Posts : 8
Točke : 368
Location : Hogwarts/Sheffield
Poglej uporabnikov profil

Amber Haley, učenka

on Čet Maj 10, 2018 12:15 am
❝ Amber Sophia Haley❞
17 - 7. - 31.10.2000

Splošne informacije

Ime: Amber
Priimek: Haley
Datum rojstva: 31.10. 2000
Starost: 17 let
Letnik: 7.
Poreklo: čistokrvna
Palica: 37 centimetrov, češnja, samorogov las, odlično se obnese pri urokih spreminjanja oblike

Videz

Amber je visoka 168 centimetrov, športne postave, rjavooka in naravno rjavolasa, vendar barvo las zelo pogosto spreminja. Do štirinajstega so ji ti segali do hrbta, nato pa je končno zbrala pogum in se ostrigla na kratko ter pri tem tudi ostala.
Na levi roki ima tatu, kar se tiče nakita pa navadno nosi samo uro in majhne srebrne uhane.


Zgodovina

Rojena potomcema azijskih imigrantov v manjšem mestu na severu Anglije, Amber strogo gledano sicer prihaja iz bunkeljske družine, vendar je kljub temu že od otroštva tesno povezana s čarovniškim svetom. Starša sta namreč šlapla, ona in njena sestra pa obe posedujeta čarobne moči.
Ker gre za edini aktualno popisani primer takšne družine v državi, so na ministrstvu imeli nekaj težav z določanjem krvnega statusa deklet. Nazadnje so se odločili, da ju bodo označili za čistokrvni, saj oba starša prihajata iz starodavnih čarovniških rodbin.
Amberina starša sta hčerki sprva želela vzgajati po bunkeljsko, vendar je zaradi vmešavanja sorodnikov čarovnija kaj kmalu našla pot v njuni življenji. Starejša izmed sester, Alice, se je hitro zagrela za quidditch, čarobne napoje in vse kar spada zraven in skoraj bi jo pobralo od veselja, ko je bila v prvem letniku tako kot večina njenih sorodnikov dodeljena v Gryfondom.
Nekoliko drugače Amber čarovnija ni nikdar posebej zanimala, vsaj dokler ni dobila pisma z Bradavičarke. Že od otroštva se je raje družila s staršema in bunkeljskimi otroki, brala knjige Agathe Christie, igrala nogomet in se učila igranja različnih inštrumentov. S prijatelji je ustanovila band s katerim še vedno občasno igra in, kljub temu, da se je na akademiji podobno kot sestra navdušila nad čarobnimi napoji, ki bodo najverjetneje postali del njene kariere, je njena skrita želja posvetiti se glasbeni karieri in nekoč zasloveti v bunkeljskem svetu.


Osebnost

Amber je zelo živahna, skoraj vedno nasmejana in družabna, kljub temu pa vsake toliko potrebuje nekaj časa zase, da si napolni baterije. Takrat se najraje umakne v naravo in se posveti igranju kitare ali pa prebere kakšno zanimivo knjigo.
Zaradi vpliva staršev, ki sta oba naravoslovca, jo navdušujeta tudi matematika in fizika, reševanje različnih enačb in povezovanje le-teh s čarobnimi zakonitostmi pa zanjo predstavlja način sproščanja, kar jo dela noro v očeh večine njenih prijateljev.
Na Bradavičarki se je navdušila tudi nad quidditchem in po besedah svoje sestre postala 'ne najslabša tolkačica na svetu'.
Že od otroštva je vajena kritike s strani okolice na račun svojega stila oblačenja, hobijev in vedenja, kar jo je postopoma pripeljalo do visoke samozavesti in dejstva, da se za tuja mnenja meni le, če prihajajo s strani ljudi, ki ji res veliko pomenijo.
Za prijatelje bi naredila vse in njenega zaupanja si ni zelo težko pridobiti, vendar načeloma ne verjame v popravne izpite, zato ga je prav tako lahko tudi izgubiti.
Poleg najbližjih ji največ pomeni glasba, ki zanjo predstavlja mentalni izhod iz vsakodnevnega življenja. Rada si zadaja različne izzive in ko se enkrat trdno odloči, te težavam navkljub vedno tudi izpolni.

Najljubši citat

I will be

OOC

OOC VZDEVEK: Sappho
DRUGI LIKI:/

Jane Evans
Admin
Posts : 112
Točke : 1007
Age : 16
Poglej uporabnikov profil

Re: Amber Haley, učenka

on Čet Maj 10, 2018 12:23 am


the greater good

accepted

Čestitamo! Tvoj lik je bil sprejet na forum. Tvoj dom predstavlja PIHPUFF. Preden začneš pisati, te naprošam, da se spomniš popisati v temo face-claim in, če si igralec, igralka quidditcha, semle. Popis je obvezen, saj tako zaščitiš svoj lik v celoti. Če tega ne storiš, administratorji ne odgovarjamo za krajo avatarja. Hvala & dobrodošel, dobrodošla na HP forumu the greater good. Želimo ti obilo zabave!


Nazaj na vrh
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu