Share
Go down
Jasper Nielson
Posts : 38
Točke : 559
Poglej uporabnikov profil

Jasper Nielson, pripravnica

on Tor Maj 08, 2018 8:53 pm
❝ Jasper Odelle Nielson ❞
18 – 8. – 13. 1. 2000

Splošne informacije

Ime: Jasper Odelle
Priimek: Nielson
Datum rojstva: 13. 1. 2000
Starost: 18
Letnik: 8.
Poreklo: mešane krvi
Palica: 31cm, javor, feniksovo pero


Predmeti

Specializacija: uroki, transfiguracija, starodavne rune
Ostali predmeti: napoji, obramba pred mračnimi silami, numerologija, vedeževanje


Zgodovina

Ko je nizozemski čarovnik med potovanjem po Škotskem spoznal ekscentrično mlado bunkeljko, se je na smrt zaljubil. Njuna romanca je bila kratka in vihrava, njen produkt pa je bila rdečelasa Jasper. Kmalu po dekletovem rojstvu se je za čarovniškim očetom izgubila vsaka sled. Jasper je tako živela sama s svojo materjo, ki se ni zavedala družinskega ozadja svojega ljubimca. O njem nikoli nista govorili, saj sta sami zelo dobro shajali. Jasper je tako odraščala na Škotskem podeželju, popolnoma brez stika s čarovniškim svetom. Hitro je shodila, začela govoriti, kmalu zatem je brala. Zmeraj jo je gnala neverjetna radovednost in želja po več.  Šele ko so v obliki čudnih naključij na plano začele prihajati njene moči, si je drznila pomisliti, da morda le ni običajna. Ko je pri enajstih letih končno prejela svoje pismo, se je popolnoma navdušena Bradavičarko odpravila z otroško radovednostjo in nepotešljivo željo po znanju. Kot pričakovano ni bila razočarana. Svoja šolska leta je preživela obkrožena z nekaj zvestimi prijatelji, vendar njena želja po uspehu, spoštovanju in znanju še ni bila potešena.


Osebnost

Jasper je unikatna mešanica prekomernega temperamenta in zadržanosti. Nos viha nad vsem, kar ni pod njenim nadzorom, se v nedogled pritožuje in načrtuje, kako bi stvari naredila drugače, vendar je v svojih interakcijah z (novimi) ljudmi predvsem preudarna in nekoliko decentna. Na prvi pogled je videti kot samotarka, saj si v gradu najraje najde kakšen tih kotiček samo zase, kjer preživi večino svojega prostega časa. Je izjemno radovedna in željna znanja ter novih izkušenj, še posebej takih, ki ji predstavljajo osebni izziv. Rada premika meje svojega ugodja (comfort zone) in se spravlja v neprijetne situacije, zgolj zato, da preučuje svoje reakcije in se vsaj poskuša pripraviti na najbolj nerodne trenutke. Ne mara presenečenj, pretirana spontanost pa v njen vzbuja občutek tesnobe. Rada vidi, da so stvari načrtovane vnaprej. V družbi je večino časa nasmejana in vedno pripravljena pomagati. Nekaj težav ima s spoznavanjem novih ljudi, vendar je to nikoli ni motilo. Prijatelje izbira previdno, saj je njeno izgubljeno zaupanje težko pridobiti nazaj.

Najljubši citat

I try to be


OOC

OOC VZDEVEK: sky
DRUGI LIKI: n/a

Jane Evans
Admin
Posts : 112
Točke : 1007
Age : 16
Poglej uporabnikov profil

Re: Jasper Nielson, pripravnica

on Tor Maj 08, 2018 8:59 pm


the greater good

accepted

Čestitamo! Tvoj lik je bil sprejet na forum. Tvoj dom predstavlja SPOLZGAD. Preden začneš pisati, te naprošam, da se spomniš popisati v temo face-claim in, če si igralec, igralka quidditcha, semle. Popis je obvezen, saj tako zaščitiš svoj lik v celoti. Če tega ne storiš, administratorji ne odgovarjamo za krajo avatarja. Hvala & dobrodošel, dobrodošla na HP forumu the greater good. Želimo ti obilo zabave!


Nazaj na vrh
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu