Share
Go down
NPC
Admin
Posts : 53
Točke : 718
Location : Nowhere and everywhere
Poglej uporabnikov profilhttp://thegreatergood.slovenianforum.com

Role-playing

on Čet Maj 03, 2018 9:19 pm

Role-playing
Tu boste našli nekaj pravil o samem pisanju v role-play oddelku za vaše večje zadovoljstvo, kot tudi za druge.

Predlog: namesto kratkih, enostavčnih povedi, kot je primer takšnih:

"...Oliver je s prsti drsel po zidu. Hodil je po hodniku v drugem nadstropju. Zid se mu je zdel hladen in trden. Zmrazilo ga je. Razmišljal je, da bi se vrnil v dom..." raje napišite kaj takega:

"...Oliver je odsotno in počasi stopal po dolgem, ozkem hodniku sedmega nadstropja. Zunaj je lahko slišal divjati veter in skozi okna je bilo videti sive oblake, ki so se hitro premikali po nebu. Vse to ga je povleklo vase in nezavedno je dvignil roko k zidu. Njegovi prsti so drseli po kamnih, starih tisoč let, hrapavih in gladkih. Skozi špranjice je v grad uhajal mrzel zrak in Oliverja je zmrazilo. Razmišljal je o vrnitvi v svoj dom, pred topel, velik kamin..."

Opaziš lahko, da so povedi veliko bolj zanimive ter da je branje takšnega posta veliko lažje kot pa branje odsekanih povedi. Seveda razumemo vse naše nove člane, ki se šele spuščajo v svet RPGjanja - zato je tu ta predlog, saj jih podpiramo pri izboljšanju svojih in drugih užitkov.

>  Čeprav raje vidimo kvaliteto kot kvantiteto, smo se zaradi prejšnjih (negativnih) izkušenj, da bo spodnja meja števila besed v enem postu omejena. Spodnja meja, oziroma najmanjša dolžina posta je lahko 200 besed. Nič manj. Zgornja meja ni omejena - vsakemu svoje. :) Daljši posti namreč velikokrat pomenijo zanimivejši razplet zgodb kot tudi boljše odgovore.

> Vedno se piše v tretji osebi v pretekliku.

> Uporabljamo knjižni slovenski jezik. Svoje poste preglej za napake!!! Narečje je dovoljeno le v forumih, ki niso namenjeni rpg-janju.

> Za lažjo prepoznavo, kaj vaš lik govori, kaj misli, itd., uporabljamo različne znake. Ko vaš lik govori, to označimo z navednicami, lahko pa tudi obarvamo ali okprečamo. Kar vaš lik misli, naj bo napisano poševno.

> Pišete lahko samo za vaš lik. To pomeni, da ne morete pisati, kaj reče, misli ali naredi lik, s katerim si dopisujete. To ne velja v primeru, če sta se s sopiscem že poprej zmenila drugače.

> Vsakdanji pogovori in pogovori med OOC-ji spadajo v forume temu namenjene. Role-play forumi so samo za role-play pisanje.

> Da bi se izognili zmedi, vam predlagamo, da v objavi označite sopisca.

> Dopisovanje običajno poteka med dvema osebama. Če v njuno povezavo nisi bil/a povabljen/a s strani obeh dopisovalcev, se ne vtikuj.

> Hkrati lahko vodiš več odprtih rpg-jev, le poskrbi, da boš povsod aktiven.

> Najpomembnejše na tem forumu je naslednje in zadnje pravilo: tu nimamo tem. Temo si ustvarite sami na ustrezni lokaciji v ustreznih forumih in jo razumljivo poimenujte. Omenite ime svojega lika in ime lika, s katerim si dopisujete, vse ostalo pa je poljubno.

Nazaj na vrh
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu